آموزش چگونگی تعمیر یا تعویض کاسه نمد
برای تعویض کاسه نمد جدید و یا در آوردن کاسه نمد قدیم باید از ابزارهای مخصوصی استفاده کنیم. ماشین را با جک بلند میکنیم، پلوس، فلایویل، کلاچ و گیربکس را جدا میکنیم و سپس کاسه نمد آسیب دیده جدا میشود. کاسه نمد جدید نصب میشود و پلوس دوباره بسته شده و ماشین را از روی جک پایین میآوریم. ماشین را روشن کرده و به منظور تست عملکرد مناسب فرمان مورد آزمایش قرار میگیرد.
چه علائمی نشان دهنده نیاز ماشین به تعویض کاسه نمد هستند؟
- نشتی روغن از شفت بین چرخ دندهها
- کمبود روغن در دیفرانسیل
- ایجاد سر و صدا توسط دیفرانسیل به هنگام کار کردن، که نشانگر سطح پایین روغن است.
خرابی کاسه نمد یکی از دلایل نشت روغن است. ساییده شدن و پاره شدن کاسه نمد در داخل شفت اولین موردی است که سبب نشت روغن میشود. کاسه نمد با نشت روغن در اطراف کمک فنر، اعلام خرابی می کند. مقدار کم روغن میتواند این روند را تسریع کند. جنس مواد به کار رفته در کاسه نمد در خرابی آن اهمیت ویژهای دارد.
دلایل خرابی کاسه نمد
- آسیب دیدن چرخ دندهها
- نبودن روغن کافی در دیفرانسیل
- پوسیدگی واشرهای لاستیکی یا از دست دادن حالت استانداردشان
- عدم نصب صحیح در محل
- نامرغوب بودن مواد اولیه هنگام تولید
- ساییدگی و پوسیدگی قطعه
بدون یک دیفرانسیل کارآمد ماشین شما قادر به حرکت نخواهد بود.
از این رو این یک امر حیاتی است که شما برای مراقبت از ماشین سطح روغن آن را کنترل کنید.
هرگونه نشتی میتواند باعث کاهش سطح روغن شود.
نشتی موجود در کاسه نمد میتواند به سرعت باعث ایجاد آسیبهایی شود.
انواع کاسه نمد
کاسه نمدها چون در معرض مستقیم تکانهای شدید شفت یا محور و حرکات و محیط قرار دارند برای جلوگیری از پوسیدگی و فرسودگی اجزا، از جنس تفلون ساخته شدهاند. اجزای اصلی کاسه نمد، فنر، واشر و نمد است. فنرحالت کشسانی به کاسه نمد میدهد تا از نشت سیال در آن جلوگیری شود و قابلیت انعطاف داشته باشد.
واشرها از جنس ورقهای فولادی هستند تا مقاومت بالایی در برابر ضربههای ناشی از حرکت شفتها داشته باشند. برای مقاومت در شرایط مختلف فشار، دما، محیط اسیدی و قلیایی و مواد شیمیایی، کاسه نمدها از ترکیب فلزات و مواد پلاستیکی مختلف ساخته شدهاند تا در برابر هرگونه خوردگی و فرسایش مقاومت کنند.
در هر ماشین جنس کاسه نمد متفاوت است که بسته به حرارت، دما و یا فشار در وسیله استفاده میشود. در دمای بالا از کاسه نمدهای سیلیکونی که مخصوص حرارت یا دما میباشد، استفاده میشود. اما اگر دما و حرارت بالای ۲۵۰ درجه باشد از کاسه نمد وایتون استفاده میشود. در دستگاههای صنعتی که از حرارت بالایی برخوردار نیستند از کاسه نمدهای معمولی یا NBR استفاده میشود.
در انتخاب کاسه نمد مناسب پارامترهایی نظیر نوع روانکار (روغن یا گریس)، وضعیت شافت (افقی یا عمودی) و امکان ناهمراستایی آن، سرعت دورانی، اصطکاک کاسه نمد، مقدار فضای موجود و حرارت ناشی از آن و محیط کار باید در نظر گرفته شوند.
یک نظر در “تعویض کاسه نمد – تعمیر کاسه نمد”
ممنون از مطالب جالب و مفیدتان که مارا از جز ییات خودرو بخصوص کیر بکس اگاه می سازد.